TilbageUkrainsk Borshch
Ingredienser
- Suppe:
- 1-1½ kg svinebov,
- 3 løg
- 2 skrællede gulerødder,
- 10 peberkort
- 1 tsk dildfrø
- 3 laurbærblade
- salt
- Fyld:
- 800 g kartofler
- 600 g rødbeder
- ½ hvidkålshoved
- 1 bundt bladselleri
- 1 løg
- 2-3 gulerødder
- 3-5 fed hvidløg
- 100-150 ml solsikkeolie
- 3 spsk tomatpure
- 2 spsk sukker
- hakket forårsløg
- dild
- salt og peber
Instruktioner
- Suppen: Brun kødet på panden og læg det i en stor gryde og hæld 5-7 liter kold vand ved. Bring i kog og skum omhyggeligt.
- Tag pillede løg, gulerødder samt krydderier og læg dem i gryden
- Lad det simre stille under låg i 3½-4 timer
- Kødet tages op af vandet og skæres i tern. Kogt løg og gulerødder skal fjernes fra suppen
- Fyld: Kom kartofler og kål (befriet for stok og skåret i små stykker) i suppen. Lad den koge op og herefter koge ca 20 min.
- Rødbeder, gulerødder, hvidløg skrælles og rives med et rivejern, løg og bladselleri skrælles og skæres i små terninger.
- Kom alle grøntsager på en varm pande med olie og svits dem indtil de tager farve.
- Tilsæt tomatpure, krydderier og 3-4 dl suppe fra gryden og lad det småsimre under låg i et kvarter.
- Derefter hæl det hele i gryden med suppen og rør det godt rundt.
- Drys evt med hakkede forårsløg og dild og smag så suppen til med slat og peber og varm den igennem.
- Kom evt 1 tsk cremefraice i tallerkenen ved servering