Tilbage

Ukrainsk Borshch

10 personer

Ingredienser

  • Suppe:
  • 1-1½ kg svinebov,
  • 3 løg
  • 2 skrællede gulerødder,
  • 10 peberkort
  • 1 tsk dildfrø
  • 3 laurbærblade
  • salt
  • Fyld:
  • 800 g kartofler
  • 600 g rødbeder
  • ½ hvidkålshoved
  • 1 bundt bladselleri
  • 1 løg
  • 2-3 gulerødder
  • 3-5 fed hvidløg
  • 100-150 ml solsikkeolie
  • 3 spsk tomatpure
  • 2 spsk sukker
  • hakket forårsløg
  • dild
  • salt og peber

Instruktioner

  1. Suppen: Brun kødet på panden og læg det i en stor gryde og hæld 5-7 liter kold vand ved. Bring i kog og skum omhyggeligt.
  2. Tag pillede løg, gulerødder samt krydderier og læg dem i gryden
  3. Lad det simre stille under låg i 3½-4 timer
  4. Kødet tages op af vandet og skæres i tern. Kogt løg og gulerødder skal fjernes fra suppen
  5. Fyld: Kom kartofler og kål (befriet for stok og skåret i små stykker) i suppen. Lad den koge op og herefter koge ca 20 min.
  6. Rødbeder, gulerødder, hvidløg skrælles og rives med et rivejern, løg og bladselleri skrælles og skæres i små terninger.
  7. Kom alle grøntsager på en varm pande med olie og svits dem indtil de tager farve.
  8. Tilsæt tomatpure, krydderier og 3-4 dl suppe fra gryden og lad det småsimre under låg i et kvarter.
  9. Derefter hæl det hele i gryden med suppen og rør det godt rundt.
  10. Drys evt med hakkede forårsløg og dild og smag så suppen til med slat og peber og varm den igennem.
  11. Kom evt 1 tsk cremefraice i tallerkenen ved servering
Bording Forsamlingshus | Jens Christensens Plads 10, 7441 Bording  | Tlf.: 40 30 95 67 | udlejning@bordingforsamlingshus.dk